Zapraszamy na webinar

Zapraszamy na kolejne webinarium w ramach programu ZAKORZENIONE.

„𝐉𝐚𝐤 𝐝𝐳𝐢𝐚Ł𝐚𝐜́ 𝐛𝐲 𝐜𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜́ 𝐝𝐫𝐳𝐞𝐰𝐚? „.
𝟐𝟑 𝐤𝐰𝐢𝐞𝐭𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐫. 𝐨 𝐠𝐨𝐝𝐳𝐢𝐧𝐢𝐞 𝟏𝟖:𝟎𝟎
zapraszamy na webinar z Marzeną Błaszczyk

🌳Jeśli zależy ci na ochronie drzew w twojej okolicy, chcesz poznać praktyczne sposoby związane z chronieniem drzew z wykorzystaniem dostępu do informacji, wniosków i zapisów z ustawy o ochronie przyrody ten webinar jest właśnie dla Ciebie!

Podczas webinaru dowiesz się:

🌿 Jak dowiedzieć się, gdzie planowana jest wycinka drzewa w naszej okolicy?
🌿 Jak zgłosić pomnik przyrody?
🌿 Czy warto prowadzić społeczną inwentaryzację drzew?
🌿 Jak dołączyć do postępowania dotyczącego wydania decyzji na wycinkę na prawach strony i ile mogą być warte drzewa w naszej okolicy.

𝐔𝐝𝐳𝐢𝐚ł 𝐣𝐞𝐬𝐭 𝐛𝐞𝐳𝐩ł𝐚𝐭𝐧𝐲,

wystarczy zapisać się pod linkiem:

𝐙𝐚𝐣𝐞̨𝐜𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐩𝐫𝐨𝐰𝐚𝐝𝐳𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐳𝐞𝐧𝐚 𝐁ł𝐚𝐬𝐳𝐜𝐳𝐲𝐤
Absolwentka Szkoły Inicjatyw Strażniczych. Współzałożycielka i prezeska bydgoskiego Stowarzyszenia MODrzew – Monitoring Obywatelski Drzew. Stowarzyszenie powstało w 2020 roku i od początku podejmuje interwencje dotyczące ochrony drzew, monitoruje wycinki i nasadzenia, angażuje się także w tematy związane z ochroną lasów, członkini Zarządu Sieci Obywatelskiej Watchdog Polska, działa na rzecz prawa do informacji, jawności i praworządności.