Co robimy - Sieć Aktywności Młodzieżowej

Od jesieni 2014r. współtworzymy Świętokrzyską Sieć Aktywności Młodzieżowej SYNERGIA.  Sieć skupia 23 organizacje młodzieżowe i pracujące z młodzieżą w regionie. To druga w Polsce taka sieć.
Szczegóły na www.siecsynergia.pl

Sieć powstała w ramach projektu  „Złap się SAM- Sieć Aktywności Młodzieżowej” realizowanego w partnerstwie ze Stowarzyszeniami Edukacja przez Internet z Kielc i Spektrum Możliwości z Miedzianej Góry. Zachęcamy młodzieżowe organizacje pozarządowe  i organizacje pracujące z młodzieżą z województwa świętokrzyskiego do współpracy.

Do sieci przystąpić mogą organizacje pozarządowe posiadające siedzibę na terenie województwa świętokrzyskiego (według KRS), posiadające zapis w statucie mówiący o działalności na rzecz młodzieży, które zrealizowały co najmniej jedną inicjatywę/projekt dla młodzieży.

Projekt realizujemy do 30 czerwca 2015.

synergia_logo

ZACHĘCAMY DO WSPÓŁPRACY.
WIERZYMY, ŻE TYLKO DZIAŁAJĄC WSPÓLNIE JESTEŚMY W STANIE DOPROWADZIĆ DO ZNACZĄCYCH ZMIAN W OBSZARZE POLITYKI MŁODZIEŻOWEJ W NASZYM REGIONIE.

Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet V. Dobre rządzenie, Działanie 5.4 Rozwój potencjału trzeciego sektora, Poddziałanie 5.4.2 Rozwój Dialogu obywatelskiego.