Ogłoszenie naboru Konkursu Działaj Lokalnie na rok 2016.

Z przyjemnością informujemy Państwa o naborze wniosków w ramach Działaj Lokalnie IX 2016 r.

Fundacja Aktywizacji i Rozwoju Młodzieży FARMa ogłasza nabór wniosków do lokalnego Konkursu Grantowego w ramach Programu „DZIAŁAJ LOKALNIE IX” POLSKO-AMERYKAŃSKIEJ FUNDACJI WOLNOŚCI.

Jest to czwarta edycja programu realizowanego przez Fundację.
Program Działaj Lokalnie jest adresowany do organizacji pozarządowych i grup nieformalnych działających na rzecz DOBRA WSPÓLNEGO na terenie powiatu staszowskiego (gminy: Staszów, Rytwiany, Bogoria, Osiek, Łubnice, Połaniec, Oleśnica, Szydłów).

W ramach programu można pozyskać granty do 6.000 zł na projekty mające na celu pobudzanie lokalnej aktywności.

W tym roku łączna pula na granty wynosi 55.000 zł. Nabór wniosków potrwa od 29 kwietnia do 5 czerwca 2016 r.

Realizacja projektów powinna trwać od 3 – 6 m-cy w okresie od lipca do grudnia 2016 r.
REGULAMIN Działaj Lokalnie IX Staszów 2016
WNIOSEK Działaj Lokalnie IX Staszów 2016 – do zapoznania się przed złożeniem wniosku w generatorze
Wnioski będą przyjmowane w podanym terminie tylko za pośrednictwem GENERATORA wniosków dostępnego pod adresem: http://system.dzialajlokalnie.pl/

Wszystkie niezbędne informacje dostępne są w zakładce Konkurs 2016. W trakcie trwania naboru wniosków będą organizowane spotkania informacyjne w wybranych gminach biorących udział w konkursie, o terminach będziemy informować również na profilu FB Ośrodka Działaj Lokalnie.

Program „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany jest od 2000 roku przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce, a na terenie powiatu staszowskiego przez Fundację Aktywizacji i Rozwoju Młodzieży przy wsparciu finansowym gmin: Staszów, Rytwiany, Połaniec, Bogoria, Szydłów, Łubnice oraz Starostwa Powiatowego w Staszowie.