Zapraszamy na webinar

8 MAJA 2024 R. O GODZINIE 18:00 ZAPRASZAMY NA WEBINAR

„Wprowadzenie do zero waste. Praktyczna wiedza o zapobieganiu powstawania odpadów w domu i miejscu pracy” z Małgorzatą Gęca

Otwarte webinarium w ramach programu ZAKORZENIONE
Jeśli chcesz się dowiedzieć co dzieje się z naszymi odpadami, gdy zabiera je śmieciarka, jaki jest wpływ konsumpcjonizmu na wyczerpywanie się surowców naturalnych planety i zwiększenie emisji gazów cieplarnianych, ten webinar jest właśnie dla Ciebie!

Podczas webinaru dowiesz się:
  • co jest śmieciem, odpadem, a co zasobem,
  • jakie są zasady zero waste pozwalające spektakularnie ograniczyć marnowanie zasobów naturalnych (piramida 5R),
  • dlaczego warto zainwestować w przedmioty wielokrotnego użytku. Przykłady alternatyw dla najczęściej spotykanych przedmiotów wykonanych z jednorazowego plastiku,
  • jak podejmować lepsze decyzje zakupowe, by ograniczyć konsumpcjonizm i uprościć sobie życie,
  • jak skomponować własny „zestaw startowy zero waste”,
  • jaki jest najprostszy sposób na spektakularne zredukowanie ilości odpadów w łazience.

Zajęcia poprowadzi Małgorzata Gęca – Współzałożycielka Polskiego Stowarzyszenia Zero Waste, działającego na rzecz niemarnowania zasobów naturalnych. Autorka Vademecum Zero Waste. Praktyk i ekspert, zawodowo zajmuje się edukacją ekologiczną i propagowaniem idei zero waste: życia, działania i myślenia w ten sposób. Pomaga firmom wdrażać strategie i praktyki w duchu gospodarki obiegu zamkniętego.

Udział jest bezpłatny, wystarczy zapisać się pod linkiem:
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Prześlij informację dalej!

Jeśli znasz osoby, które chciałby wziąć udział w webinarze, prześlij im informację!