Warsztaty kulinarne pn. „Dynia na talerzu”

Jednym z działań w ramach projektu „Czas na wieś”, realizowanego w przez ZSCKR w Sichowie Dużym i Klub Aktywnych Kobiet, dofinansowanego z programu Działaj Lokalnie w powiecie staszowskim były warsztaty kulinarne dla młodzieży pn. „Dynia na talerzu”. 

Warsztaty przeprowadzili pani Maria Lipiec i pan Sławomir Sztaba- nauczyciele zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych.

Młodzież z dyni Hokkaido przygotowała zupę krem, racuchy, naleśniki z musem dyniowym oraz deser krem a nawet pierogi z farszem dyniowym.

 

Źródło: https://zsckrsichow.pl/wiadomosci/1/wiadomosc/514344/warsztaty_kulinarne_pn_dynia_na_talerzu; https://www.facebook.com/zsckrsichow

Realizator Programu

Akademia filantropii w Polsce

Fundator Programu

Polsko-Amerykańska Fundarcja Wolności
Facebook Rozwiń <