Spotkanie sieciujące w Łochowie

#zakorzenione🌳

🟢 W zeszłym tygodniu, 23 – 25 listopada, miałyśmy okazję wziąć udział w Spotkaniu sieciującym w Łochowie. Wzięły w nim udział Liderki i Organizacje biorące udział w programie Zakorzenione. Był to niezwykły czas wymiany doświadczeń, pomysłów i dobrych praktyk, wzajemne poznanie się i wzmocnienie w tematyce społecznego zaangażowania wokół ochrony środowiska przyrodniczego. 🌱🍁

🟢 Poruszone zostały różne tematy, rozmawialiśmy m.in. o zmieniającej się wsi i roli mieszkańców w ochronie najcenniejszych siedlisk, o tym na co mamy wpływ. Nie zabrakło również tematów, towarzyszących nam każdego dnia – jak ograniczyć ilość odpadów, co robić z bezdomnymi zwierzętami w gminie oraz jak wspierać dzikie zwierzęta.🐗🐶🐱

🟢 Dziękujemy wszystkim za udział w spotkaniu. Bardzo miło nam było poznać tak wielu pasjonatów działających w różnych regionach Polski. 💚