Dalsze działania Klubu Seniora Megawat w ramach Działaj Lokalnie

Stowarzyszenie Klub Seniora MEGAWAT
cały czas aktywnie realizuje projekt dofinansowany w tegorocznej edycji Działaj Lokalnie, pt. ZADBAJ PO COVIDZIE O ZDROWIE SENIORZE – RUCH I SIARKA CI W TYM POMOŻE

Seniorzy z połanieckiego Klubu „Megawat” doskonale wiedzą, że w pewnym wieku ważne jest zachowanie regularnej aktywności, dlatego w ramach projektu korzystają z gimnastyki pod czujnym okiem instruktora. Seniorom zadedykowane są zajęcia ukierunkowane na poprawę ogólnego stanu zdrowia. Dzięki systematycznej aktywności fizycznej można poprawić ruchomość stawów, wydolność serca czy obniżyć poziom cholesterolu we  krwi. Podczas zajęć prowadzonych przez instruktora seniorzy nie tylko uaktywniają wszystkie partie mięśni, ale również poprawiają swoje samopoczucie.