Co robimy - Działaj Lokalnie

DzL_szyld

Działaj Lokalnie to Program Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce i sieć Ośrodków Działaj Lokalnie. Dołączyliśmy do sieci w 2013r. i realizujemy Program na terenie gmin powiatu staszowskiego: Staszów, Połaniec, Rytwiany, Bogoria, Szydłów, Łubnice.

O Programie „Działaj Lokalnie”:

„Działaj Lokalnie” to program Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany od 2000 roku przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce.
Celem „Działaj Lokalnie” jest aktywizowanie lokalnych społeczności wokół różnych celów o charakterze dobra wspólnego. Realizacji Programu służy organizowanie konkursów grantowych, w ramach których wspierane są projekty inicjujące współpracę mieszkańców z małych miejscowości.  Program „Działaj Lokalnie” wspiera zwykłych ludzi, którzy chcą wspólnie działać na rzecz swojej społeczności.

Jakie projekty mogą otrzymać dofinansowanie:

Dofinansowanie z Programu „Działaj Lokalnie” mogą otrzymać projekty, które:

• aktywizują lokalne społeczności wokół różnych celów o charakterze dobra wspólnego,
  • przyczyniają się do rozwiązania określonego lokalnego problemu lub zaspokojenia pewnej potrzeby mieszkańców,
  • mają jasno określony cel, dobrze zaplanowane działania, mierzalne rezultaty i rozsądne koszty realizacji,
  • są realizowane wspólnymi siłami mieszkańców i instytucji lokalnych,
  • w przemyślany sposób angażują zasoby lokalne (naturalne, społeczne, ludzkie i finansowe).

• Aktualności związane z programem znajdują się na stronie:  dzialaj.fundacjafarma.pl

Na terenie powiatu staszowskiego Program realizowany jest przy wsparciu finansowym Powiatu Staszowskiego, Gimin oraz Partnera Strategicznego:

Grupa Azoty Siarkopol
PARTNER STRATEGICZNY

herb_powiatu_staszowskiego

Powiat Staszowski

GMINA Bogoria

GMINA Łubnice

MIASTO I GMINA Połaniec

GMINA Rytwiany

MIASTO I GMINA  Staszów

GMINA Szydłów

Kolejny nabór wniosków planujemy w miesiącu maju 2018.