Rusza Działaj Lokalnie 2019

Fundacja FARMa we współpracy z Polsko-Amerykańską Fundacją Wolności oraz Akademią Rozwoju Filantropii w Polsce rozpoczyna konkursu “Działaj Lokalnie” w powiecie staszowskim. Program kierowany jest do grup nieformalnych oraz organizacji pozarządowych, które działają na terenie powiatu staszowskiego w gminach: Łubnice, Połaniec, Rytwiany, Bogoria, Staszów, Szydłów oraz Osiek. Działania prowadzone przez te organizacje mają na celu rozwój społeczności lokalnej.

Program rozpoczyna się 6 maja, a nabór wniosków potrwa do 6 czerwca. Najważniejszą zasadą uczestnictwa w konkursie są co najmniej 3-6 miesięczne przedsięwzięcia inicjujące współpracę lokalnej społeczności na rzecz dobra wspólnego. Projekt nie zakłada finansowania jednorazowych wydarzeń lub przedsięwzięć, które są w trakcie realizacji Organizacje i grupy nieformalne chcące wziąć udział w konkursie mogą czerpać inspirację z bazy projektów znajdującej się na stronie www.dzialajlokalnie.pl. Razem zrealizowano już ponad 9000 projektów.

Stałymi partnerami projektu Działaj Lokalnie są: Starostwo Powiatowe w Staszowie oraz Grupa Azoty Siarkopol SA w Grzybowie,  Gminy Łubnice, Połaniec, Rytwiany, Bogoria, Szydłów.

Regulamin konkursu oraz wszystkie potrzebne dokumenty znajdą Państwo na stronie: dzialaj.fundacjafarma.pl/konkurs-2019/dokumenty-do-pobrania/

Złóż wniosek