Mamy 10 lat!

zaproszenie farma

Można policzyć wolontariuszy, będzie ich pewnie więcej niż dni w roku. Można policzyć projekty, tych zrealizowaliśmy około czterdziestu. Można zastanowić się z iloma osobami współpracowaliśmy i jak wielu spośród nich uczestniczyło w naszych wydarzeniach- z pewnością wynik byłby podany w tysiącach. Możemy zliczyć pieniądze, jakie przeszły przez nasze konto, bo to najłatwiejsze. Ale przecież nigdy nam o to nie chodziło – nie złotówki stanowią o wartości naszej 10-letniej pracy.

Nasza idea.

Stworzyć młodym ludziom przestrzeń do samodzielnego działania. Zmienić ich świadomość, by uwierzyli, że stać ich na bardzo wiele. Zmienić świadomość dorosłych, by zauważyli, że młodzi mają takie samo prawo do udziału w życiu publicznym jak oni. Mogą współdecydować i kreować rzeczywistość wokół siebie. Wystarczy zaufać.

Ideę zanieśliśmy bardzo daleko – z małej wioski Sielec do Kielc, Warszawy a nawet na Mazury. Dla jednych, to co zrobiliśmy, było inspiracją. Dla innych dowodem, którego potrzebowali, by uwierzyć w siebie i innych.

Na markę, którą w 2015 roku jest Fundacja Aktywizacji i Rozwoju Młodzieży FARMa pracowało przez 10 lat mnóstwo osób – zasiadali w zarządzie, w radzie, byli współpracownikami, wolontariuszami, partnerami i sponsorami. Nie ważne, czy ta wspólna przygoda trwała krótko czy długo – razem stworzyliśmy FARMę.

Dziękujemy.

Impreza urodzinowa odbędzie się w Zakątku Świętokrzyskim w Sielcu k. Staszowa. Wstęp za zaproszeniem.