Letnie Piątkowe wieczory filmowe w Gackach

W piątek 16 lipca 2021 r miało miejsce rozpoczęcie Projektu Działaj Lokalnie

Aktywni razem – Letnie kino plenerowe w Gackach.

Pierwsza projekcja przygotowana została dla najmłodszych.

O godz. 19.00 w budynku OSP w Gackach pojawiło się kilkadziesiąt osób ze swoimi pociechami, poduchami i kocami. W budynku czekał na nich przenośny ekran i sprzęt audiowizualny gotowy do prezentacji bajki „Smok Życzeń”. Seria filmów realizowana była pod dachem, co wymusiła deszczowa aura. Miejsce projekcji nikomu jednak nie przeszkodziło, wytworzył się kinowy klimat i goście z zainteresowaniem obejrzeli zaproponowany przez organizatorów repertuar filmowy.

Jak na prawdziwe kino przystało, nie zabrakło pysznych przekąsek przygotowanych przez Panie z KGW. Widzowie mogli zjeść chrupki, popcorn, rogaliki i ciasto, napoje i kawa. Cieszymy się bardzo, że mogliśmy wszyscy razem spędzić czas w świetnej atmosferze, oglądając jednocześnie naprawdę znakomite projekcje:

• Piątek 23 lipca 2021 organizatorzy zapewnili projekcję filmu „Zanim odejdę” dla młodzieży,
  • Piątek 6 sierpnia 2021 odbył się bajkowy wieczór z animacją „ Abominable” dla dzieci.
  • Piątek 20 sierpnia 2021 wyświetlono „Sekretne życie zwierzaków domowych” dla wszystkich widzów.
  • Piątek 27 sierpnia 2021 odbył się seans dla dorosłych wyświetlając „My Day” oraz Kogel-Mogel 3.
  • 3 września 2021 organizatorzy wyświetlili „Do wszystkich chłopaków których kochałam” dla młodzieży.

Niebawem bo już w ten piątek 17.09.2021 od godz. 20.00 ponownie spotkamy się, na przedostatnim już seansie naszego kina letniego dla dorosłych.

Natomiast na zakończenie całego projektu planowany jest Festyn Główny dla wszystkich z atrakcjami dla całych rodzin, z grillem i oczywiście projekcją już ostatniego filmu lub bajki.

O czym będziemy jeszcze informować na bieżąco na naszej stronie na Facebook –

Filmowa rozrywka przestaje być już tylko domeną dużych kin czy domowych salonów i coraz lepiej radzi sobie w plenerze czy w mniejszych, ale prężnie zarządzanych miejscowościach.

Duża frekwencja na seansach potwierdza ogromne zapotrzebowanie na projekcje realizowane w niecodziennych warunkach. Kino Letnie może być główną imprezą lub uzupełnieniem i uatrakcyjnieniem większego wydarzenia co stanowi znakomitą atrakcję dla mieszkańców i turystów.

Projekt Letnie Kino Plenerowe w Gackach jest realizowany dzięki Fundacji FARMA –

Fundacja Aktywizacji i Rozwoju Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce.

Partnerzy wspierający:

Tygodnik Nadwiślański Radio Kielce Radio Leliwa Echo Dnia Świętokrzyskie ArkonDesign – grafika reklama strony WWW – Staszów Grupa Azoty Kopalnie i Zakłady Chemiczne Siarki „Siarkopol” S.A. Urząd Miasta i Gminy w Staszowie Starostwo Powiatowe w Staszowie Miasto i Gmina Połaniec Gmina Bogoria Gmina Łubnice Gmina Rytwiany Miasto i Gmina Szydłów RafBud Rafał Wyka, Varmil.