Kolejny projekt FIO

fio_miniZ radością informujemy, że Fundacja FARMa otrzymała dofinansowanie z Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach PO Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na projekt pt. „Nowa Generacja- wolontariusze wzmacniają organizacje”. To nasza trzecia już dotacja od 2010r. w ramach PO FIO z przeznaczeniem na promocję wolontariatu młodzeży.
Celem projektu jest nauczenie organizacji i innych instytucji publicznych mogących korzystać z pracy wolontariuszy jak współpracować z młodymi wolontariuszami oraz zburzyć barierę komunikacyjną między młodzieżą a dorosłymi zarządzającymi tymi organizacjami.
Projekt skierowany jest do organizacji i młodzieży z terenu powiatu staszowskiego. Wkrótce rozpoczenimy nabór 5 organizacji i instytucji oraz 15 wolontariuszy, którzy będą ze sobą współpracować do końca 2013r.
Bardzo się cieszymy!